افزایش ۲۰ درصدی ترانزیت کالا از مرزهای فعال زمینی و آبی کشور

افزایش ۲۰ درصدی ترانزیت کالا از مرزهای فعال زمینی و آبی کشور

به گفته مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی سازمان راهداری طی ۹ ماهه ابتدای سال ۹۶ ، بیش از ۶ میلیون و ۸۰۷ هزار تن کالا از ۳۲ مرز فعال زمینی و آبی کشور ترانزیت شده است که نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۲۰ درصد افزایش داشته است .

رضا نفیسی با اعلام این خبر ، افزود : با وجود برخی مسائل و رخدادهای منطقه‌ای که اخیراً باعث توقف ترانزیت ورودی کالا از برخی مرزهای غربی گردیده بود با این حال ترانزیت کالا در مجموع در طی مدت مذکور شاهد رشد ۲۰ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل بوده است بطوریکه از مجموع کالاهای ترانزیت شده ، بیش از یک میلیون و ۹۹۶ هزار تن مواد نفتی و حدود ۴ میلیون و ۸۱۱ هزار تن را مواد غیرنفتی تشکیل داده‌اند که عمده‌ترین کالاهای عبوری نظیر مازوت ، انواع پارچه ، قطعات اتومبیل ، برنج ، گازوئیل ، لاستیک و پنبه بوده است .

مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین المللی افزود : در مدت زمان مذکور ، از میان مرزهای کشور بندر شهید رجایی با ۲ میلیون و ۴۵۴ هزار تن معادل ۳۶ درصد فعال‌ترین مرز در زمینه ترانزیت ورود کالا به شمار می‌رود .

پس از آن مرزهای پرویزخان علی رغم غیرفعال بودن آن در ماه های اخیر با این حال به واسطه فعالیت قابل توجه این مرز در شش ماهه ابتدایی سال که خود بیانگر اهمیت این مرز در ترانزیت مواد نفتی می‌باشد ، با ۱۵ درصد و بازرگان با ۱۱ درصد در رده‌های بعدی قرار دارند . نفیسی بیشترین حجم تردد کامیون‌های حامل بار ترانزیتی را کماکان همانند ماه های گذشته سال‌جاری از مبدأ عراق به مقصد امارات اعلام کرد که عمدتاً به جهت ترانزیت فرآورده‌های نفتی بوده است .

وی در پایان با قدردانی از همت بخش خصوصی مرتبط با امر ترانزیت کالا در کشور ، خاطرنشان کرد : از سرگیری ترانزیت فرآورده‌های سوختی از مسیر جمهوری اسلامی ایران و تلاش و فعالیت تشکل‌های صنفی در حوزه حمل‌ونقل بین‌المللی درکنار اقدامات و رایزنی‌های منطقه ای گسترده‌ دستگاههای ذیربط از دلایل عمده افزایش میزان ترانزیت از کشور بوده است . نفیسی ابراز امیدواری کرد با از سرگیری فعالیت مرزهای باشماق و پرویزخان شاهد تداوم روند صعودی ترانزیت برای ماههای آتی باشیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.